Translate

Manuālā roku limfodrenāžas masāža


         LIMFODRENĀŽA - sarežģītais nosaukums nozīmē – visa ķermeņa vai atsevišķi roku vai kāju masāža, ko speciālists veic ar rokām!

      Procedūra relaksējoša un ārstnieciska, kuras pamatuzdevums – veicināt limfas šķidruma cirkulāciju, lai organisms daudz ātrāk atbrīvotos no liekā šķidruma un toksīniem, lai stimulētu un regulētu vielmaiņu un mazinātu tūsku. Īpašā masāžas tehnika nodrošina limfmezglu aktivizēšanu un paātrina limfas atteci virzienā no perifērijas uz centru. Procedūra ir patīkama un maiga, tā nomierina nervu sistēmu, atslābina un mazina noguruma izjūtu. Tāpēc tā ieteicama arī psihoemocionālā stāvokļa stabilizēšanai un relaksācijai. Masāžas rezultātā no organisma tiek izvadīts liekais šķidrums un šlakvielas, tāpēc vērojams arī vizuālais efekts – mazinās ādas nelīdzenumi un „apelsīnu miziņas” izskats un līdz ar uzlaboto vielmaiņu iespējams svara samazinājums.
      Piedāvāju limfodrenāžu vairāk kā atveseļošanās metodi, kas piemērota, ja radušās ar asinsvadiem un limfātiskajiem kanāliem saistītas problēmas rokās (pēc ģipša pārsēja noņemšanas, pēc sasitumiem, sastiepumiem), kājās (smaguma sajūta kājās, pēc sasitumiem, sastiepumiem) vai sejā („maisiņi zem acīm”), kas liecina par limfas plūsmas nepareizu cirkulāciju. Masāža palīdz pēc sejas sasitumiem, pēc sejas un žokļa operācijām, un tā iekļaujama terapijā pēc estētiskās ķirurģijas un krūšu dziedzeru operācijām. Tāpat to iesakām rehabilitācijas periodā pēc dažādām traumām un lūzumiem.

Manuālā limfodrenāžas masāža nav ieteicama, ja ir 
  • sirds ritma traucējumi, 
  • vairogdziedzera saslimšanas, 
  • paaugstināta temperatūra, 
  • ādas saslimšanas, 
  • strutaini akūti iekaisumi, 
  • vēnu tromboze,
  •  akūtas infekcijas.


Masāžas ilgums ir atkarīgs no tā, kuru ķermeņa daļu masē, no klienta veselības stāvokļa un vēlamā rezultāta.

1 komentārs: