Translate

Propoliss



Propolisa pielietošanas spektrs ir plašāks nekā var iedomāties. Sākot no blaugznām, beidzot ar kāju sēnītēm, sākot no laringīta, beidzot ar prostatītu, sākot no mutes dobuma vai ādas iekaisumiem, beidzot ar zarnu traktu slimībām un artrītiem. Vēža terapija, tuberkulozes un herpes vīrusa ārstēšana u.t.t., nerunājot par organisma vispārējās imunitātes stiprināšanu. Propoliss efektīvi darbojas pat pret tādām baktērijām, pret kurām vēl nav atrastas iedarbīgas antibiotikas, savukārt dažādu antibiotiku lietošana kopā ar propolisu uzlabo to iedarbību.
Propolisam piemīt antibakteriālas, fungicīdas, antivirālas, pretiekaisuma, savelkošas, kapilārus nostiprinošas, anestēzējošas īpašības.
Tā sastāvā ir vairāki desmiti antibakteriāli savienojumi, pie tam tas ir efektīvs gan pret baktērijām, kuras ir jūtīgas pret sintētiskajām antibiotikām, gan pret tiem celmiem, kuri pret antibiotikām ir izturīgi. Ļoti svarīgi ir tas, ka pret propolisu līdz šim nav iegūtas rezistentas baktērijas, kā tas ir sintētisko antibiotiku gadījumā. Tas domājams jāskaidro ar to, ka tā sastāvā ir dažādas dabīgās antibiotikas ar ļoti plašu iedarbības spektru un šos daudzos aizsargvaļnus baktērijas nespēj pārvarēt.
Propoliss iedarbojas uz daudziem slimību (piem. tuberkulozes, sifilisa, gripas) izraisītājiem. Pie tam propolisa efektivitāte nav pamatojama tikai ar iedarbību pret šie organismiem, bet arī ar labvēlīgo iedarbību uz cilvēka imūnsistēmu. Lietojot propolisa preperātus, aizsardzība ir ilgstoša.
Propolisam piemīt anestezējošs efekts, tā iedarbība ir 5.2 reizes spēcīgāka par novokaīnu. Paraugi ar spēcīgāku smaržu šajā gadījumā ir efektīvāki, pateicoties lielākam ēterisko vielu saturam.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru